ŠTUDIJSKI OBISK V BRUSLJU

Od 23. do 25. septembra je v Bruslju potekal študijski obisk v okviru projekta Sindikati – Nov zagon za participacijo mladih 2023.

Obiska smo se udeležili predstavniki Severno makedonskega sindikata UPOZ, ki projekt koordinira in predstavniki projektnih partnerjev med katerimi je tudi Sindikat Mladi plus. Med obiskom smo članom Generalnega direktorata za izobraževanje, mladino šport in kulturo pri Evropski komisiji predstavili rezultate raziskave, ki smo jo opravili v času projekta. Vodji  direktorata Karen Vanderweghe smo predstavili tudi program nadaljnjega delovanja sindikalne akademije, kot novega koncepta izobraževanja za mlade člane sindikatov. Ob tej priložnosti so člani direktorata izpostavili pomembnost delovanja mladinskih sekcij sindikatov. 

Delovni obisk smo zaključili z obiskom Evropske konfederacije sindikatov javnega sektorja (EPSU), ki predstavlja 8 milijonov delavcev v javnem sektorju po vsej Evropi. Predstavnika konfederacije Paola Panzeri in Miloš Vlaisavljević sta nam predstavila primere dobrih praks, ki jih na konfederaciji uporabljajo na področjih enakosti spolov in pravic žensk. 

Projekt Sindikati – Nov zagon za participacijo mladih se izvaja s podporo

Evropske komisije prek programa ERASMUS + KA3 – European youth together.